Регион

Заловиха нелегални електронни цигари за 3 430 000 лв.

За поредни случаи на заловени нелегални електронни цигари съобщават от Агенция „Митници“.

Наргилетата са задържани при проверки на товарни автомобили на ГКПП „Капитан Петко войвода“ край Свиленград и ГКПП „Маказа“. На 12 юни на „Капитан Петко войвода“ пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Пред митническите служители турският шофьор представил документи за превозваната стока – употребявани лаптопи и ароматизатори от Нидерландия за Турция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която сред декларираната стока са открити 490 кашона, съдържащи кутии с недекларирани 98 000 електронни цигари за еднократна употреба. Всяка кутия е с надпис, указващ съдържанието на никотинова течност.

Акцизна стока на стойност 3 430 000 лева е задържана. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

При друг случай на 20 май е извършена митническа проверка на товарен автомобил, превозващ по документи 32 000 електронни цигари от България за Гърция. В хода на контролните действия в района на „Капитан Петко войвода“ се е установило, че стоката отговаря на декларираното по документи, но съгласно Закона за акцизите и данъчните складове не са представени документи, удостоверяващи плащането, начисляването и обезпечаването на дължимия акциз.

В края на месец май в района на ГКПП Маказа при проверка на товарен автомобил, пътуващ от България към Гърция митническите служители откриват 28 кашона с по 200 броя или общо 5400 броя електронни цигари за еднократна употреба, както и 74 кашона, съдържащи 4881 течност за електронни цигари в опаковки по 30 мл и 60 мл или общо 170 литра никотинова течност, всички без акцизен бандерол.

Haskovo.info припомня, че в началото на юни на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха хванати електронни цигари за 1 458 000 лв.

Контрабандни електронни цигари за 1 458 000 лева задържаха на Капитан Андреево – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button