Регион

Възстановяват опожарени горски площи в Стамболовско

Предстои възстановяване на опожарена гора край Стамболово, съобщават от голяма компания за производство на храни и напитки.

От 2014 г. насам горите край Стамболово са претърпели 15 пожара, засегнали 675 декара горска площ. Унищожителните пламъци са нанесли сериозни щети върху природните ресурси и биологичното разнообразие, повлияли са отрицателно върху икономическото и социално състояние на региона.

Инициативата на компанията „SOS Залесяване“ е в рамките на нейната дългосрочна кауза „Залесяваме активно“. Целта е да се допринесе за по-добра и устойчива зелена околна среда.

Компанията поема ангажимент в партньорство с община Стамболово да възстанови напълно 30 декара от опожарените горски масиви в рамките на три години, което е необходимият период за подготовка на почвата, засаждане на фиданките и тяхното отглеждане, докато дръвчетата се прихванат трайно.

Съвместно с общинската администрация и с подкрепата на Министерство на земеделието e разработен прецизен план от няколко фази за постигане на поставените цели по един устойчив и съобразен със спецификата на района начин.

Поставяме си амбициозни цели за възстановяването на част от унищоженото природно богатство, които сме уверени, че ще постигнем с дългосрочен ангажимент за новозалесените площи, казват от компанията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button