Хасково

Обявиха нов конкурс за председател на Окръжен съд – Хасково

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри нова процедура за избор на председател на Окръжен съд – Хасково.

Пpeдлoжeния зa нaзнaчaвaнe мoгaт дa ce пoдaвaт в eднoмeceчeн cpoĸ oт дaтaтa нa oбнapoдвaнe нa cвoбoдната длъжнocт в „Дъpжaвeн вecтниĸ“.

Haskovo.info припомня, че на 30 май ВСС не избра председател от двамата кандидати за поста – зам.-председателят на съда Милена Дечева и съдия Стратимир Димитров. По-рано от конкурса се оттегли третият кандидат – съдия Иван Маринов.

Миглена Тянкова е изпълняващ функциите административен ръководител на съда.

ВСС не избра председател на Окръжен съд – Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анониммен
Анониммен
24.06.2023 22:39 22:39

Като има изпълняващ функции без мандат,за какво е необходимо да се избира титуляр?Както е при ВСС който отдавна е с изтекъл мандат,при Инспекторатът към ВСС с повече от 3 години изтекъл мандат,а от скоро така е при Главния прокурор.
Пък утре някой ще каже,че изборът е нелигитимен,тъй като новият административен ръководител е избран от нелигитимен ВСС!
За това най-добре да си е съдия който не е избран, само да изпълнява функциите на ръководител.Може да продължи до пенсия и никой не може да каже,че това е противозаконно!

Back to top button