Любопитно

Нови осем културни проекта ще финансират в Хасково

Нови осем проекта ще финансира Община Хасково по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура.

Това е решила на заседание Комисията, която оценява проектните предложения. За втори етап на финансиране са подадени 17 проекта. На първия етап одобрените за финансиране и изпълнение проекти на местните културни институции, творци и организации бяха 39. Годишният бюджет, който по предложение на кмета Станислав Дечев е утвърден от Общинския съвет за финансиране на местните културни инициативи, е 220 000 лв.

Постъпилите проекти са на обща стойност 79 708 лв. Те са в направленията Читалища, Културни инициативи, Мобилност и Утвърдени значими събития. Комисията одобри за финансиране 8 от тях на обща стойност 33 197 лв.

Одобрените проектни предложения от втори етап на кандидатстване:

Направление „Културни инициативи“:

  1. Фондация „Елена Благородна- човечността е непреходна“ гр. Хасково Отпечатване на Списание CODIFY 2023 – ХАСКОВО – КУЛТУРНАТА СРЕДА НА ТАЛАНТИТЕ и представяне на 1 ноември 2023 г. – Ден на народните будители.
  2. Елена Ангелова Попова

Създаване на мажоретен танцов спектакъл, изграден изцяло и само върху всички категории с помпони – най-атрактивният атрибут в мажоретните дисциплини. Представяне на спектакъла на 20.12.2023 г. в Младежки център -Хасково.

  1. Сдружение „Сдружение за култура Хасково 2015“

Издаване на книга, организиране на изложба, представяне на книги, творчески срещи и др. инициативи. Период на проекта – септември 2023 г.- март 2024 г.

Направление „Читалища“:

  1. НЧ „Пейо Яворов-1982“, гр. Хасково

Реализиране на проект „Хайде да творим и се веселим през лято 2023“ – провеждане на занимания за деца през лятото.

  1. НЧ „Н.Й.Вапцаров-1964“, гр. Хасково

Провеждане на безплатни занимания с деца и възрастни в читалището и организиране на поредица от културни събития на открито в парка до читалището и др. инициативи.

Направление „Мобилност“:

  1. Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ – Хасково

Участие на ПАНПТ  „Китна Тракия“ – Хасково в Национален тракийски събор- поклонение в гр. Маджарово, 30.09 – 01.10.2023 г.

  1. Вокален ансамбъл „Орфей+“

Участие на Вокален ансамбъл „Орфей+“ в Първи национален хоров фестивал „Нека да е лято“ – гр. Бургас, 30.06.2023 г. – 02.07.2023 г.

Направление „Утвърдени значими събития“:

  1. Янко Митев Митев

Организиране и провеждане на 22-ро издание „Каунь Фест“ 2023 г. в гр. Хасково, 8 – 9.09.2023 г.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button