Хасково

Предлагат до 500 лв. глоба за нежелани брошури в пощенските кутии в Хасково

Глоба до 500 лв. за нежелани брошури и листовки по пощенските кутии в Хасково предлага общинският съветник от ГЕРБ Иван Минев с изменение и допълнение в Наредбата за рекламната дейност.

Предложението ще бъде разгледано на едно от следващите заседания на общинския съвет. Според Минев наредбата се нуждае от изменение и допълнение по отношение на неадресираните печатни рекламно-информационни материали, които се разпространяват в пощенските кутии на домакинствата.

Реклами„Времената, в които живеем налагат нуждата от по-екосъобразен начин на живот. Ограничаването на нежеланите рекламни материали, които ежедневно „преливат“ в пощенските кутии е стъпка към екосъобразната промяна. По този начин биха се спестили огромни количества хартия и средства за печат“, казва в мотивите си общинският съветник.

Той предлага общината да одобри механизъм, който би спомогнал за ограничаването на нежеланите рекламни материали чрез стикер „СТОП реклама!“, залепен на пощенската кутия. С това се цели не изцяло забрана за разпространение на печатна реклама, а единствено средство за домакинствата, които не проявяват интерес към брошури и листовки да имат възможност да ограничат отпадъка, който се създава с препълването на пощенските им кутии. Всеки пощальон или куриер следва да се съобразява с това ясно изразено желание. Този механизъм е добре познат и прилаган във Франция, Белгия и Германия, се казва още в докладната.

Ако предложението бъде прието глобата за еднолични търговци и юридически лица ще е 50 лв. за първо нарушение и 500 лв. при повторно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Малко са им 500!
Малко са им 500!
24.06.2023 17:40 17:40

Най-после нещо разумно! Пощите и входовете са пълни с хвърчащи брошури за бързи кредити. Някои от тях си позволят и да лепят по стъклата и вратите! После остават грозни петна.
След като политиците се глобяват за непочистени афиши, защо те минават между капките, и не спират да замърсяват града!?

Back to top button