Хасково

33 басейна са отворени в Хасковска област, 12 няма да работят

33 басейна за обществено ползване към момента са отворени за посетители в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от РЗИ.

От управата на два обекта са обявили, че ще заработят по-късно. 12 басейна в региона въобще няма да отворят през този летен сезон.

Досега от здравната инспекция са взети 29 проби за анализ от водата на открити басейни и 4 от закрити. Собствениците на басейните са донесли 41 проби за изследване.

От всички проби, взети до този момента, има 3 с отклонения на качеството на водата. Два басейна са били временно затворени, но след изчистването на водата те вече работят. На един е дадено предписание да подобри качеството на водата. При последния несъответствието с нормите е било по-малко.

Басейните обявяват в РЗИ преди да отворят за посетители, за да може от инспекцията да изследват водата. Когато вали проби не се взимат, за да не се компрометират резултатите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button