Хасково

Близо 500 нарушения констатираха за месец от Инспекцията по труда

497 нарушения са констатирани през май в Хасковска област, съобщават от Инспекцията по труда.

През месеца са извършени 103 проверки, от които 41 са в Хасково, а 62 са в областта. По сигнали на граждани са извършени 3 проверки. Директорът на инспекцията Кирчо Кирев обясни, че повечето от сигналите от граждани са за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения.

От констатираните нарушения 225 са за неосигурени безопасни условия на работа, а 269 се отнасят за трудовите правоотношения.

Приложени са 482 принудителни административни мерки и са съставени 34 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 8 за общо 8 040 лв.

От началото на годината в Хасковска област са предоставени 10 746 еднодневни трудови договори на 26 земеделски стопани. Те са основно в лозарството.

Еднодневните трудови договори са по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Кирев обясни, че тепърва предстоят проверки в земеделието, но най-вероятната причина е закриване на производства и намаляване на обработваемите площи.

През месец май няма трудови злополуки на територията на Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Калин К.
Калин К.
28.06.2023 12:21 12:21

Абсолютно безмислена структура е инспекцията по труда!
Разхождат се и…. И толкова!
Дойдоха във фирмата ни. По сигнал за неспазване на работно време и възнаграждения. Нищо ама НИЩО не могат да докажат. Писаха брисаха пиха кафета, хапнаха и си тръгнаха. Смешни са в очите и на служителите. Кой ще тръгне да пише пред шефа си, че е работил 10 часа и получава минимална заплата. И ще се подпише на това? Повтарям, безмислена структура са. Да се закрива! Или да им се вмени друга функция. Без това бюджета не се връзва.

Закриване
Закриване
28.06.2023 17:35 17:35

А за работно облекло проверявате ли. Ако проверявате вижте само тук в този сайт, колко новини има за това как общината прави нещо и няма 1 с подходящо работно облекло.

Back to top button