Спорт

Сестри Стоеви спечелиха златните медали на Европейските игри

Tрикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани и Габриела Стоеви спечелиха златните медали на турнира по бадминтон на Европейските игри в Полша.

Хасковлийките постигнаха лесен успех над дебютантките Дебора Жиле и Черил Зайнен (Нидерландия) с 21:7, 21:17 за 38 минути.

Стефани и Габриела доминираха изцяло в първия гейм, в който поведоха с 14:3 и го спечелиха с 21:7. Втората част беше малко по-оспорвана до средата, след което българките взеха аванс от 15:11, 19:14 и без проблеми затвориха мача, съобщава БНР.

Така сестрите постигнаха шеста поредна победа в шест мача от турнира и завоюваха втора титла от Европейски игри в кариерата си след Баку 2015.

Това е второ златно отличие за България в Краков след това на Станимира Петрова в категория 54 килограма в боксовия турнир при жените. Страната ни има общо 9 медала преди последния ден – 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.07.2023 22:05 22:05

Браво!!!

Back to top button