Спорт

Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на Уимбълдън

Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под №21 българин победи с 6:1, 6:2, 6:1 квалификанта Шо Шимабукуро (Япония). Срещата беше прекъсвана на два пъти днес.

Хасковлията започна силно и поведе с 5:1 в първия сет. При този резултат срещата беше прекъсната заради дъжд.

След около час пауза мачът беше подновен, Григор взе без проблеми подаването си, а след това и проби на старта на втората част. Преди началото на втория гейм играта беше спряна, тъй като двама протестиращи eкоактивисти нахлуха на корта и разпиляха части от пъзел и оранжеви конфети. Минути по-късно отново заваля и мачът пак беше прекъснат.

При новото подновяване на играта Димитров проби още веднъж за 5:2, а след това на собствен сервис затвори втората част с 6:2.

Българинът започна убедително и третата част и поведе с 2:0. След 2:1 Григор спечели четири поредни гейма, а с това и мача.

Това беше победа №80 за Димитров в мач номер 130 турнирите от Големия шлем.

Гришо ще играе във втория кръг срещу Федерико Кория от Аржентина или Иля Ивашка от Беларус.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button