Регион

Намериха 16 костенурки в двор на къща в Харманли

16 костенурки са открити в двора на къща в Харманли. Сигналът за защитените от закона шипоопашати костенурки е получен на „зеления“ телефон на РИОСВ – Хасково.

Инспекторите са освободили костенурките в природата. Срещу нарушителя, който ги е събрал в двора си е образувано досъдебно производство.

През юни на „зеления“ телефон са приети общо 27 сигнала. Повечето са за намерени птици в безпомощно състояние.

Два са сигналите за мъртва риба по реките и язовирите в областта. Единият е за язовир „Ивайловград“ в района на маджаровското село Бориславци, който е изпратен по компетентност на Басейнова дирекция.

Вторият е за река Банска в землището на димитровградското село Добрич. Според РИОСВ причината е вливането на непречистени битови отпадъчни води от населените места в реката или залпово замърсяване от малки животновъдни ферми, които да са влошили екологичното състояние на реката.

Сред останалите сигнали отново има такива за нерегламентирани сметища. На 250 метра от отбивката за Маджарово са горели отпадъци, като е дадено предписание на общината да ги почисти. Битови отпадъци пък са били изхвърлени в реката на харманлийското село Върбово и също е дадено предписание за почистването им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button