Регион

Земеделският министър в Маджаровско: Зърнената реколта е гарантирана

Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да обобщи резултатите за добивите, каза министърът на земеделието Кирил Вътев.

Той посети Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката между коня и човека. Събитието се провежда край маджаровското село Горно поле и е организирано от Дивата ферма, допълват от аграрното ведомство.

Министър Вътев отчете, че в някои райони на страната има известно забавяне на жътвата заради влажността, но пък в други има почти рекордни добиви. „България е много разнообразна и това е нейното богатство“, коментира той.

ЗемеделиеС цел по-ефективно развитие на земеделието в следващите дни ще бъдат сформирани консултативни съвети по млякото, по месото и по поземлените отношения, а в Консултативният съвет по зърното ще бъдат включени преработвателите на растителни масла.

Министърът увери земеделските производители, че не се очаква забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок на Кампания 2023.

Haskovo.info припомня, че 501 кг. от декар е добивът на пшеница в началото на жътвата в Хасковска област.

501 кг. от декар е средният добив на пшеница в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз бе
аз бе
08.07.2023 21:02 21:02

Срамуват се, че са българи, затова са се облекли като американски кравари.

Анонимен
Анонимен
09.07.2023 1:02 1:02
Отговор до  аз бе

Не се срамуват.

Йордан
Йордан
09.07.2023 15:23 15:23

Не мога да повярвам, че този човек е министър

Back to top button