Регион

От ПП внасят в прокуратурата сигнал за корупция в община Димитровград

Сигнал за корупционни действия, извършени от длъжностни лица в община Димитровград ще бъде внесен утре в Окръжна прокуратура – Хасково, съобщи на пресконференция новоизбраният председател на общинската структура на Продължаваме Промяната в Димитровград Александър Димитров.

„Нашата общинска организация „Промени Димитровград“ ще е безкомпромисна към всякакви форми и данни за нерегламентирани практики или корупционни действия от страна на местната администрация. Ще предам сигнала на прокуратурата и вярвам в нейната независимост и решителност да се бори с подобен вид деяния“, допълни Димитров, който отказа да разкрие подробности, за да не попречи на разследването, но изрази надежда виновните да си понесат отговорността.

39-годишният Александър Димитров близо 10 г. е работил в системата на МВР – в ГДБОП и Криминална полиция. От 2016 г. е в бизнеса, свързан със сигурността, като е част от ПП от началото на тази година. Завършил е право в Пловдивския университет, като има и адвокатска правоспособност.

Пресконференция
Александър Димитров

„Нещата в Димитровград се развиха по начин, по който чашата на търпението ми преля и реших, че е крайно време млади и активни хора да се включат в каузата на Продължаваме Промяната и да реализираме идеи по нормален и спокоен начин“, каза още председателят на общинската структура.

Димитров си е поставил амбиции организацията да се разраства и да има успешно представяне на местните избори. „Очаквам да получим силна подкрепа, за да имаме силно представителство и да реализираме полезните идеи за обществото. Искаме да се разчупи моделът, който е в момента в общинския съвет – това мнозинство формринато от ГЕРБ и двама от Български демократимен център, което прокарва идеите си“, допълни Димитров, като отрече той да е кандидата на ПП за кмет на Димитровград. На този етап от партията нямали кандидат, като търсили личност, която да обедини хората. Предстоят разговори с ДБ и други коалиции и местни организации.

В районния съвет на димитровградската структура влизат още Хасан Бекир и Деян Димов. Бекир е на 30 г., завършил е ПМГ „Иван Вазов“, Икономическият университет във Варна – бакалавър в сферата на туризма, както и магистърска програма, насочена към управлението на продажби. Работил е в хотели по Черноморието от най-долното стъпало до мениджърска позиция. Сега е управител Бизнес услуги в ИТ компания, развиваща продукт в туристическата индустрия.

Димов е на 41 г. работи в сферата на образованието и е спортен деятел – развива детски футболен клуб „Бригада“, известен със спортните си постижения.

Пресконференция
Лозко Лозев

Областният координатор на ПП Лозко Лозев каза, че предстои ускоряване на процеса по учредяване на местните структури в областта, като той ще извършва надзорна и контролна дейност, но младите хора в структурите ще имат оперативна свобода за голяма част от решенията.

Лозев коментира, че с него не са водени разговори да бъде назначен за областен управител, но допълни, че нито отрича, нито потвърждава за такава възможност.

От партията все още нямали кандидат за кмет на Хасково и другите общини в областта. Водили се разговори с Демократична България и други местни формации, като през следващите месеци щяло да стане ясно дали ще се явят заедно на местните избори или поотделно. Лозев допълни, че ако депутатът Веселин Недев, който е от гражданската квота, реши да се кандидатира за кмет на Хасково, общинската структура ще застане зад него.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бат саши
Бат саши
09.07.2023 21:45 21:45

Сашенцето, миловиден иска да бъде новият Иван Петров и мечтае да налапа кокала към НС. Но ще си остане в Дгр.
Подмолно момченце, което говореше зад гърба на колегите си, за да се издигне като началник на криминална полиция в Димитровград. Искаше да сменя Белчо от БОП-а, но тогавашния директор Петров не му удиса. Все пак си изпроси по-висока позиция.
Боклук от класа, жаден за власт!

Тенчо Велев
Тенчо Велев
10.07.2023 7:48 7:48
Отговор до  Бат саши

Защо не си застанеш с имената г-н компетентен?Александър Димитров стана Началник на Криминална полиция,защото докато всички Димитровградски и Хасковски полицаи се прибираха вкъщи при семействата си той залавяше престъпници-организирани престъпни групи….С ‘говорене’ зад гърба на колегите ти няма как да те наградят многократно от Министъра на МВР….Едно е сигурно-дори и в един момент да стигне до НС,има повече интелектуален капацитет от половината там,камо ли от Иван Петров,И ОТ ТЕБ-ЕДНОКЛЕТЪЧНО СЪЩЕСТВО….

Караулен
Караулен
10.07.2023 8:03 8:03
Отговор до  Тенчо Велев

Тоя тенчо да не е едната половинка от двойката “топ” криминални кръстосващи безцелно улиците нарамили едни чантички. И така вече 20 години…

Александър
Александър
10.07.2023 8:13 8:13
Отговор до  Караулен

Отново „мъжествен“ коментар от анонимен. Цял живот страхливци

Тенчо Велев
Тенчо Велев
10.07.2023 8:36 8:36
Отговор до  Караулен

Аз си заставам с именета Мишок,а ти си вероятно едно от най-корумпираните и изгонени от РУ-Димитровград полицаи,заради ‘доблестната’ти служба….Пак подчертавам ‘Мишо’-застанал съм си с имената,а ти заповядай във 02 РУ-Пловдив да обсъдим кой колко е дал за МВР,но се съмнявам,нямаш достатъчно големи мъжки полови органи за това….:))))

Караулен
Караулен
10.07.2023 8:53 8:53
Отговор до  Тенчо Велев

Тенчо, тенчо. Комплексарче си беше, такова си и остана. Неслучайно искаш да се видим скрит зад оградите на мвр. Не си струваш разкарването до Пловдив. Айде работи. “Топ”ченгенце

Тенчо Велев
Тенчо Велев
11.07.2023 13:19 13:19
Отговор до  Караулен

Никога не съм се крил зад оградите на МВР,тъй като си много смел да се видим в Димитровград,когато и където кажеш….знаеш кой съм,можеш да ми намериш телефонния номер,който даже вероятно имаш,но пак казвам,за това трябва сърце,което ти нямаш ‘Мишо’….

Тенчо Велев
Тенчо Велев
11.07.2023 13:32 13:32
Отговор до  Караулен

За едно нещо съм съгласен с теб-аз съм топ ченге,и това могат да го потвърдят всичките ми бивши и настоящи ръководители,за разлика от теб,цял живот мазен МУХЛЬО…..

Белчо Бялков
Белчо Бялков
10.07.2023 7:38 7:38

Само бедна душица като Борьо Котарака може да плюе по Александър.
Боренце – няма как да му стигнеш нивото – ти винаги си бил Сержант с ограничено мислене и без благодетеля ти Иво Димов ще бъдеш изритан от шефското място в защитеното общинско жилище :)
Александър се доказа като професионалист и щях да се радвам, ако той ме бе заменил като Началник на БОП – Хасково

Last edited 9 months ago by Белчо Бялков
Обхват
Обхват
10.07.2023 9:32 9:32

Страно, Лозко не беше ли от герб Хасково ?Много бързо сменят партиите!

Анонимен
Анонимен
10.07.2023 13:55 13:55
Отговор до  Обхват

Объркал си се

Ачо топ ченге
Ачо топ ченге
29.07.2023 17:04 17:04

„топ “ ченгета от Хасково до Пловдив не могат да разделят баницата, иначе наркотрафика върви, хахахаха всички сте завършили педагогика баш криминалисти

Back to top button