Хасково

За трети път крадат от строящата се църква в „Орфей“, дариха още 20 000 лв. и 50 т. арматура за градежа

За трети път крадци са посегнали на строящата се църква „Св. Иван Рилски“ в хасковския квартал „Орфей“.

Преди около седмица от обекта е задигната стълба, след това по-дребни вещи, а снощи са изнесени поне кубик греди и метални подпори, разказа пред Haskovo.info председателят на църковното настоятелство отец Никола.

Тази сутрин в 7:30 часа майсторите заварили катинарите разбити. От полицията преглеждат записите от намиращите се в съседство камери за видеонаблюдение. Крадците са били приготвили и още греди за изнасяне, но нещо явно ги е подплашило и са избягали, допълни свещеника.

Междувременно продължава благотворителната кампания за събиране на средства за довършването на храма. Наскоро жена от Хасково е дарила 20 000 лв., а предприятие от Перник е осигурило безвъзмездно 50 тона арматура.

Дарения се приемат на банковата сметка BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк, като не се дължи такса. В търговски обекти в града са поставени дарителски кутии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.07.2023 7:45 7:45

Господ ще накаже гнусните ***гали.

Бивш граничар
Бивш граничар
11.07.2023 10:39 10:39

Мръсни ци…ни да крадат от църквата, измет индийска

Back to top button