Хасково

Задържаха собственичка на строителна фирма, осъдена за пране на пари в Белгия

46-годишната Зекийе Унган, която е със сръбско и турско гражданство е арестувана на 7 юли на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в България.

Жената е задържана, защото се издирва от властите в Белгия за изтърпяване на 10-месечна присъда за пране на пари и участие в организирана престъпна група.

Унган заяви днес пред Хасковския окръжен съд, че има строителна фирма в Турция, била запозната с присъдата си в Белгия и иска да бъде екстрадирана, за да разреши проблемите си там. Присъдата е задочна отпреди година.

От прокуратурата поискаха постоянен арест за Унган, защото е чужденка, няма постоянен адрес у нас и може да се укрие. Адвокатът и неговата подзащитна настояваха за домашен арест, който да бъде изтърпян в хасковски хотел.

Съдът я остави в ареста до същинското дело по екстрадицията, за да не се укрие. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koко
koко
10.07.2023 18:28 18:28

За тази може да я оставят в ареста, а за тия другите с турските гражданства дето трепят децата по пътя някак си не важи опасността да „се окрият“, така ли?

Jim beam
Jim beam
13.07.2023 14:01 14:01

Taq mn strashna mqsaaa

Back to top button