Хасково

Оранжев код за жега в Хасковско, общински предприятия с променено работно време

Заради големите жеги служители от общинските предприятия, които работят навън, вече са на специално работно време от 6:30 до 14:30 часа с половин час почивка.

Заместник-кметът Динко Тенев каза, че всяка година за запазване здравето на хората при екстремно високи температури косачи, резачи и поливачи ще работят до ранния следобед. Ще има обаче дежурни след 14 часа до приключване на работния ден.

Днес до обяд от „Екопрогрес“ освежаваха пешеходни пътеки край спортна зала „Дружба“. Там бяха и служители на „Тролейбусен транспорт“, които поставяха нова боя в синята зона.

Отделно в пожароопасния сезон в събота и неделя дежурни ще помагат с водоноски при евентуални горски пожари.

Haskovo.info припомня, че за днес в Хасковска област е обявен жълт код за опасно високи температури над 35 градуса. За четвъртък е издаден оранжев код с предупреждение за температури между 38 и 41 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button