Спорт

Състезатели на „Ултра спорт“ се завърнаха от лагер в Италия

Ежегодният лагер за състезатели по спортна аеробика и треньорски курс организиран от Европейската федерация по гимнастика и Италианската федерация по гимнастика се проведе от 3 до 9 юли в Pomigliano D’Arco, Италия.

В него участваха 53 състезатели и 16 треньори от 10 държави. България бе представена от състезателите от СК „Ултра спорт“ – Хасково Диана Тенева, Кристина Костова, Мишел Михайлова и Георги Иванов и техният треньор Гергана Петева.

Димитрина Къндева – председател на Съюза по аеробика и член на техническата комисия по спортна аеробика към EG бе поканена като експерт и лектор на треньорският курс. През 2022 година като такъв бе поканен Антонио Папазов – състезател от националният отбор на България.

АеробикаИзключително успешно се представиха всички български участници. Те успяха да почерпят от опита и знанията на световните шампиони Даниел Бали (Унгария), Сара Морено (Испания), треньорите на националните отбори на Италия и Франция – Вито Йайа и Матео Гарини, както и на останалите 6 експерти поканени да водят различни практични и теоретични занимания и тренировки свързани с разучаване на техниката на упражнения, хореография, физическа и специфична подготовка в спортната аеробика.

АеробикаЛагерът беше ръководен от Алина Драган (Румъния) – председател на ТК по спортна аеробика към EG, а специален гост бе Кристина Казентини (Италия) – заместник-председател на ТК по спортна аеробика към Международната федерация по гимнастика.

Аеробика

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button