Хасково

Предупреждение за екстремален риск от пожари в Хасковска област

Във връзка с екстремалния риск от пожари на 26 и 27 юли от пожарната изпратиха предупреждение до кметовете в Хасковска област.

Те трябва от своя страна да информират земеделските стопани, работници, пастири, пчелари, посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях, пътуващите по републиканската и общинска пътни мрежи и железопътните мрежи.

Почистването на пасища, ливади, горски територии и дворове трябва да става при повишено внимание и по възможност да не се извършва.

Не трябва да се изхвърлят незагасени цигари и други лесно запалими изделия. Да не се приготвя зимнина с използването на открит огън. При извършване на каквито и да е дейности на открито трябва да се взимат максимални мерки за недопускане на запалвания и да се създаде възможност за гасене при евентуално възпламеняване.

При възникване на пожар трябва незабавно да се уведомят компетентните органи с точен адрес на телефон 112 и при възможност да се окаже съдействие при гасенето.

Общините трябва да имат готовност да оказват съдействие при възникването на големи пожари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button