Регион

Александър Джартов: Овладяна е тежката ситуация с пожара в Ивайловградско

Тежката ситуация с пожара между ивайловградските села Свирачи и Орешино е овладяна, съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Александър Джартов.

Той допълни, че на място има 12 екипа на пожарната, над 120 огнеборци, доброволци, горски служители, 3 булдозера. В помощ на пожарникарите пристигнаха и доброволци от Тополовград, водени от кмета Божин Божинов.

От пожарната се надяват да няма по-силен вятър, който да разпалва огъня. Гражданите се призовават да не палят огън на открито, защото всичко е сухо и пламъците се разпространяват много бързо във ветровито време. Засега няма установени извършители на последните големи пожари.

ПожарHaskovo.info припомня, че пожарът в Ивайловградско избухна вчера следобед и обхвана близо 5 000 декара смесени гори. От общината обявиха бедствено положение.

Викат на помощ военните и тежка техника за гасенето на пожара в Ивайловградско

Пожарът обхвана 5 000 дка, обявиха бедствено положение в община Ивайловград

Овладяха част от големия пожар в Ивайловградско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button