Любопитно

Арт фестивал в Италия удостои д-р Драгомир Мирчев със златен медал

Международен арт фестивал в Италия удостои д-р Драгомир Мирчев от Хасково с диплом и златен медал в категория музика.

Хасковският творец бе класиран на първо място за композиция и изпълнение на клавирните творби „Български танц“ и „Копнение“. Докато на живо звучеше пианото, на екран бяха показвани моя живопис, графика, карикатури, художествена фотография, авторски книги, разказва д-р Мирчев.

Фестивалът „Art talents“ се проведе в Кианчано Терме, известен с минералните си води курорт в регион Тоскана. Той събира всяка година музикални, театрални и други формации и творци. В журито бе и Николай Николов – председател на Асоциация „Малката България в Централна Италия“, организация на българите, живеещи там.

Българските участници във фестивала са имали възможност да посетят Рим, Асизи, Перуджа, да видят невероятното изкуство и архитектура на Флоренция и величествени пейзажи по пътищата в Италия.

Изпълних отдавнашната си мечта да разгледам световно известната галерия Уфици във Флоренция, където са изложени платна и скулптури на Джото, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело, Микеланджело и други прочути майстори, казва д-р Мирчев, завърнал се от пътуването с огромен снимков материал.

Той е получил покана за участие в следващ арт-фестивал – този път в Мюнхен. Дотогава се очаква да излязат от печат двете му нови книги под редакторството на Марин Кадиев, за които Haskovo.info писа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button