Спорт

Григор Димитров ще играе на полуфинал във Вашингтон

Григор Димитров се класира без игра за полуфиналите на турнира на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон, САЩ който е с награден фонд 2,014 милиона долара, съобщават от федерацията по тенис.

Това стана факт, след като Юго Умбер от Франция се отказа от мача, няколко часа преди неговото начало. Официалната причина, която от щаба на световния №36 посочиха е контузия в левия крак.

Така след двусетовите победи над Макензи Макдоналд и Емил Руусувуори, Григор вече е полуфиналист във Вашингтон, което е най-доброто му класиране на този турнир от общо осмото му участие.

Това е и негов трети полуфинал през сезона, след като хасковлията бе сред най-добрите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра финал в Женева.

Григор Димтиров ще трябва да почака, за да научи името на своя съперник на полуфинала, защото все още дори не е ясна четвъртфиналната двойка в неговия поток.

Тя ще се определи от мачовете между Франсис Тиафо и Жужен Шанг, както и Дан Еванс срещу Александър Шевченко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button