Спорт

Сестри Стоеви стартират от втория кръг на Световното в Дания

3️-кратните европейски шампионки Стефани и Габриела Стоеви ще стартират директно от втория кръг на Световното първенство по бадминтон в Дания, съобщават от федерацията.

Шампионатът ще се проведе от 21 до 27 август в Копенхаген. Хасковлийките са поставени под номер 1️3️ в схемата и ще почиват на старта, след което ще играят с победителките от мача между Линда Ефлер/Изабел Лохау (Германия) и Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн (Хонконг).

В третия кръг Стефани и Габриела може да се срещнат с третите поставени и световните вицешампионки от миналата година Со-йон Ким и Хи-йон Кон (Република Корея).

Иван Русев и Илиян Стойнов ще стартират на двойки мъже с мач срещу датчаните Йепе Бей и Ласе Мьолхеде.

На смесени двойки Илиян Стойнов и Христомира Поповска излизат в първия си двубой срещу представителите на Гватемала Джонатан Солис и Диана Сото.

България ще вземе участие с 5️ състезатели в 3️ от олимпийските дисциплини на шампионата на планетата в Копенхаген. Отборът ще бъде воден от старши треньорът на националния отбор Петя Неделчева-Хранова.

В надпреварата ще стартират близо 400 състезатели от 56 държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button