Спорт

7 медала за Хасково от Купите „Раднево“ и „Марица изток“

150 състезатели от клубовете в страната участваха в събота и неделя в надпреварата по спортно ориентиране за Купите „Раднево“ и „Марица изток“.

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се включи с 25 състезатели в това число и някои деца, занимаващите се по Програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“.

В съботния следобед домакините предложиха интересна къса дистанция около стадиона в Раднево и близкия парк и жилищен квартал. Хасковлии спечелиха 3 индивидуални отличия чрез Мирела Миткова Ж12 – бронз, Елица Ксиаопу Ж14 – бронз и Деяна Николова Ж35 – злато. В отборното класиране се наредиха на 3-то място, след отборите на Стара Загора и Сливен.

СъстезаниеВ неделния ден гората на север от село Боздуганово беше мястото, в което бяха очертани маршрутите от средната дистанция за Купа „Марица изток“. Състезателите от Хасково спечелиха 4 медала – Симай Хасан Ж12 – злато, Даниел Йорданов М14 – сребро, Росица Гаргова Ж45 – сребро и Добри Топалов М75 – бронз.

СъстезаниеИ в този ден отново заслужиха трето място в отборното класиране. Тези стартове бяха етап от подготовката за Държавните първенства през септември за деца, юноши, мъже и жени, допълват от хасковския клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Драгомир
Драгомир
14.08.2023 18:17 18:17

Симай Хасан е със злато от Купа „Марица-Изток“.

Back to top button