Външни публикации

Европейски проект по програма Еразъм+ „Възрастните от селските райони също заслужават личностно развитие“

 

ПроектПроектът „Възрастните от селските райони също заслужават личностно развитие“, 2021-2-RO01-KA210-ADU-000049448 се осъществява по програмата „Малки партньорства“ на Програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Целта на проекта бе да се помогне личностното развитие на 60 възрастни, живеещи в селски райони на Румъния и България, за да водят по-качествен живот, да развият социалните си умения, да подобрят ключовите си компетентности и да търсят възможности за получаване на по-висока квалификация.

В рамките на 18 месеца участниците в обучението по проекта  развиваха уменията си за общуване, решаване на проблеми, решаване на конфликтни ситуации, подобряваха положителните си нагласи и в крайна сметка  промениха поведението си, като общуват, съжителстват и работят по-ефективно в рамките на семейството, с приятелите си, с колегите си на работното място.

Участниците преминаха през  различни форми на обучение за развитие на умения за общуване , на умения за решаване на конфликти, за решаване на проблеми,  на умения за работа в екип, умения за работа и живот  в междукултурна среда, умения за планиране на собственото развитие – професионално и личностно.

Обученията по проекта се проведоха от център „Отворено образование“ с 34 участници от Злато поле, Конуш и Войводово.

Back to top button