Хасково

Осъждан тираджия се опита да прекара роднини през границата и да подкупи полицай

Хасковският окръжен съд остави в ареста 55-годишния турски гражданин Байрям Шербет, който е обвинен в превеждането през границата на двама свои сънародници и опит да подкупи полицай.

На 15 август той е пристигнал с тир на ГКПП „Капитан Андреево“ на път от Турция за Германия. На легло в шофьорската кабина са открити зет му и друг далечен роднина, които по думите на водача е трябвало безвъзмездно да откара до Германия.

Шербет се е опитал за подкупи граничен полицай с 205 евро, за да го пропусне и да продължи пътя си.

От прокуратурата поискаха постоянен арест за мъжа. Обвиняемият признава вината си и съжалява, като поиска по-лека мярка за неотклонение, като парична гаранция.

Съдът обаче го остави в ареста заради обоснованото предположение, че е извършил деянията, в които е обвинен и опасността от укриване и извършване на престъпление. Той е чужд гражданин и няма адрес в страната, като през 2016 г. е осъждан условно след споразумение от свиленградския съд за нелегално преминаване на границата.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Ако бъде признат за виновен по престъплението за трафик на нелегални мигранти го грози затвор от 3 до 10 г., глоба от 10 000 до 30 000 лв. и конфискация на имущество, а за подкупа наказанието е до 10 г. и глоба до 15 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button