Регион

Пожари изпепелиха дворове, храсти и ниви пламнаха край свинекомплекс

Няколко сериозни пожара вдигнаха на крак огнеборците в Хасковска област в петъчния следобед. При някои от тях са изгорели дворове в две села.

Огън, тръгнал от вътрешността на село Константиново, е стигнал до няколко имота и е минал през дворовете им. На този етап няма обхванати постройки в селото. На място са изпратени три екипа на пожарната. По-рано през деня дворни места са горели и в село Младиново.

Най-сериозна е ситуацията край село Преславец. Там пожар е тръгнал край селото и е обхванал голяма площ с храсти, треви и ниви.

Силният вятър е прехвърлил огъня през пътя Харманли – Симеоновград в посока към свинекомплекса край селото. По-късно единият фронт е тръгнал към автомагистрала „Марица“. На място работят 6 екипа на пожарната и горски.

ПожарОгънят е забелязан от огнеборците, участващи в гасенето на пожара от другата страна на река Марица – край Шишманово, който пламна вчера по обяд и към момента не се разпространява.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button