Хасково

Заради риска от пожари: Удължават забраната за селскостопанска работа до неделя

До неделя ще бъде удължена забраната за селскостопански и лесотехнически дейности на територията на Хасковска област. Причината е екстремалният риск от полски и горски пожари, който е в сила за региона.

Със своя заповед областният управител удължава издадената преди три дни забрана. Тя включва всякакви дейности в горските и селскостопанските площи в региона като особено недопустими се считат почистването на пасища, стърнища и ливади.

Именно от почистване на пасище се предполага, че е тръгнал големият пожар в Свиленградско, който премина през над 15 000 декара площи, половината от които гора.

Пожар
Гинка Райчева

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на МВР и кметовете, уточни пред Haskovo.info областният управител Гинка Райчева. Тя допълни, че се надява на съвестта на стопаните и на гражданите, за да не се допуснат нови бедствия в региона.

Вчера на територията на Хасковска област е имало 12 пожара, като само един от тях е бил извън населени места, каза пред Haskovo.info директорът на областната противопожарна служба Николай Вълчев. Според него ефектът от забраната е видим и призова за особено внимание предвид червения код за опасност от пожари.

Според индекса за пожароопасност на Националния институт по метеорология и хидрология Хасковска област е с екстремален риск в следващите дни.

Пожари

Овладян е големият пожар в Свиленградско, остава екстремален рискът от нови

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button