Регион

Митничарка вкара незаконно в страната ливанка под багаж между седалките на колата си

Митническа служителка е с повдигнато обвинение за незаконно превеждане през границата на ливанка без право да влиза в България, съобщават от прокуратурата.

Случаят е от миналата нощ. Около 00:30 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал автомобил, управляван от 54-годишната жена, в който граничните полицаи открили скрита жена с паспорт, но без разрешение да влезе в страната. Ливанката е била скрита под голяма чанта между предните и задните седалки на колата.

Установено е, че българката е служител на Агенция „Митници“, но не е била на работа в този момент. Haskovo.info научи, че тя работи на граничния пункт и е временно отстранена от служба.

Във връзка със случая от Агенция „Митници“ изпратиха до медиите своя позиция, в която заявяват, че са предприети действия за ангажиране на дисциплинарна отговорност на служителката. От агенцията допълват, че престъпването на закона е несъвместимо с митническата професия.

Към момента на митничарката е наложена мярка „гаранция“ и забрана за напускане на страната. За престъплението законът предвижда затвор от 3 до 10 години и глоба от 10 000 до 30 000 лева, както и конфискуване на имущество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Брб
Брб
30.08.2023 12:53 12:53

Всички сте в кюпа, знаем..

Запознат
Запознат
30.08.2023 15:01 15:01

Всички сте за измитане от там !

Анонимен
Анонимен
30.08.2023 15:26 15:26

imeto ИМЕТО

Back to top button