Любопитно

Хор „Орфей“ се завърна от музикален фестивал в Париж

От успешно участие в международен музикален фестивал в Париж се завърна детски хор „Орфей“.

Хасковските певци се представиха в концерти в двата фестивални дни, заедно с хорове от Италия, Полша, Австрия и Еквадор, както и младежки духов оркестър от Полша.

Орфейци спечелиха аплодисментите на публиката с разнообразна програма, включваща песни от различни стилове и епохи на композиторите Франческо Алберти, Виктор Синенко, Мери – Лин Лайтфут, Филип Кутев, Александър Текелиев, Петър Льондев, Джоакино Росини, Дюк Елингтън.

ХорКонцертите, организирани от международната импресарска агенция MRF – Germany се състояха в Park Montsouris и American church – Paris. Хасковският хор имаше удоволствието да открие концертите, а изпълненията им бяха бурно аплодирани с възгласи „Браво“ от присъстващите в залата диригенти и хористи.

След концертите диригентът Елена Цветкова и пианистът Ирен Капеловска приемаха дълго поздравленията за представянето на „Орфей“. Основните детайли, предизвикали възхищението на специалистите бяха фината фразировка, майсторската динамика и прекрасно подбрания репертоар на състава.

ХорОсвен удоволствието от представянето си, орфейци изпитаха и удоволствието от срещата с Париж и неговите забележителности – Айфеловата кула, двореца Версай, Триумфалната арка, Шанз елизе. Незабравимо ще остане за децата и посещението на Дисниленд, където можаха да се насладят на различни атракции и на тържествения парад на всички любими Дисни герои, посветен на 30-годишнината на парка в Париж. Пътуването на състава се осъществи изцяло с лични средства на хористите.

ХорХорът възобновява репетиции на 11 септември, защото се подготвя за участието си в Национален фестивал на детските и младежките хорове във Варна. Очакваме скоро да бъдат обявени и датите за прослушване за новия творчески сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button