Регион

Три пожара в Свиленградско, евакуират села превантивно

Три пожара са пламнали в Свиленградско, а един от тях застрашава селата Варник и Маточина. Заради това се е наложило да започне превантивна евакуация на жителите им, съобщават от Областната администрация в Хасково.

Жителите на двете села са около 10. Ако имат нужда ще бъдат настанени в читалището в село Сладун, коментира пред Haskovo.info кметът на Свиленград Анастас Карчев. Той успокои, че евакуацията е превантивна заради силния вятър и опасността той да разнесе огънят в посока към селата.

Пожарът е тръгнал от района на тополовградското село Присъдец и заради вятъра бързо се е разпространил на голям фронт в посока Маточина. На същото място често гори, а преди няколко години стихията изпепели 30 000 декара.

Другите два пожара в района са близо до първия и има съмнения, че са предизвикани умишлено. На място работят 10 екипа на пожарната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рaмадан
Рaмадан
02.09.2023 17:36 17:36

Разграден двор сме…вчера имаше сто клипа как минават през мрежата талибаните ,всеки си прави каквото си иска…пали хвърля чупи реже…….да гори тоз санджак да го очистим за един ден….

Back to top button