Спорт

Наградиха участниците в приложното колоездене на Кенана

Традиционното състезание по приложно колоездене се проведе днес на алеята в хасковския парк Кенана, съобщават от общината.

Кметът Станислав Дечев поздрави малките велосипедисти за уменията им ловко да управляват колело и за познанията им за правилата за безопасност на движението. Градоначалникът поздрави и професионалните съдии, които всяка година подкрепят общината в организирането на откритата вело-надпревара.

Състезанието по приложно колоездене е част от спортната програма по повод Деня на града – 8 септември.

ПразникДо края на седмицата предстоят още няколко състезания. Националният турнир по хандбал „Купа Вълчо Даскалов“ ще е на 6 септември от 9 часа в залата, носеща името на именития хасковски хандбалист в спортен комплекс „Спартак“.

ПразникТрадиционният лекоатлетически крос, именуван на видния хасковски атлет и треньор Ванко Дяков, ще се проведе на 7 септември. В 8:30 ч. Община Хасково осигурява транспорт за участниците в лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Тръгването е от спирка на пл. „Спартак“ в Хасково към Димитровград. Стартът е в 10 ч. от кино „Химик“ в Димитровград. Финалът е в Хасково, на бул. „Раковски“ до сградата на НАП.

ПразникКулминацията на спортните прояви е Двудневният детски футболен турнир „Богомил Попов“. Организатори са Община Хасково и БФС. Мачовете ще стартират на 9 септември и ще се играят едновременно на стадионите „Младост“ и „Хасково“. Финалите на турнира ще бъдат на стадион „Хасково“ на 10 септември от 10 часа.

От 8 до 10 септември Хасково е домакин и на 43-ти Национален турнир по спортен бридж 2023 г. в хотел „Европа“.

Празник

Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023 – ВИДЕО и ПРОГРАМА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button