Хасково

36 сигнала са приети за месец на „зеления телефон“ на РИОСВ – Хасково

36 сигнала са приети през август на „зеления телефон“ на РИОСВ – Хасково.

Повечето от тях са за пострадали птици, които са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. В южната промишлена зона на Хасково пък са намерени 9 сухоземни костенурки. Те са освободени в естествената им среда.

Няколко са сигналите за запрашеност на въздуха и задушлива миризма в Димитровград, като предстоят проверки. На общината в Симеоновград е издадено предписание заради незаконно сметище. В димитровградското село Брод пък контейнерите били непропорционално разположени, като сигналът е изпратен по компетентност до общината.

Хасковлии са сигнализирали за изхвърлени кашони до контейнери край блок 35 в квартал „Орфей“ и за заведение в града, чиито отпадъчни води се вливат в общинските шахти и има непоносима миризма. Сигналите са изпратени по компетентност до общината, ВиК и РЗИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Светльо
Светльо
06.09.2023 11:16 11:16

То хубаво ги отчитат тия сигнали, ама по-важно е какво се случва след това. Щото всъщност нищо не се случва! Сметищата се множат, а в Димитровград си дишаме непрекъснато мръсния въздух от ТЕЦ-а, докато същия уж получавал предписания!

Манго
Манго
06.09.2023 12:20 12:20
Отговор до  Светльо

Абе тъпан тоя ТЕЦ почти не работи, къв въздух дишаш не знам, мини на хапчета

До Мангал
До Мангал
07.09.2023 9:48 9:48
Отговор до  Манго

Той диша въздух, ама за тебе не е сигурно какво „дишаш“…

Манго
Манго
08.09.2023 11:08 11:08
Отговор до  До Мангал

И кво дишам, гледам че ги разбираш

Back to top button