Регион

Свиленград получава 6 млн. лв. за ремонт на училище и детска градина

Безвъзмездна финансова помощ за ремонт на свиленградските СУ „Д-р Петър Берон“ и ДГ „Зорница” получи общината от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проектът за СУ „Д-р Петър Берон“ е на стойност 3 940 500 лв. Срокът за изпълнение е 35 месеца след подписване на договора. Освен санирането ще бъде изградена фотоволтаична система, предвидена е подмяна на осветителните тела.

Дворното пространство и прилежащите площи ще бъдат обновени и озеленени, ще се изгради поливна система и настилка на спортна площадка на открито.

Планирано е и закупуване на оборудване и обзавеждане на компютърен кабинет за начален етап в съответствие с изискванията за провеждане на редовни учебни часове по компютърно моделиране. След предвидения вътрешен ремонт на кабинета ще бъдат доставени и монтирани лаптопи, единични маси със столове за учениците, бюро и стол за учителя и бяла дъска. Ще бъде закупено оборудване за езиков кабинет с единични маси и столове, интерактивен дисплей и принтер.

РемонтПроектът за ДГ „Зорница” е на стойност 1 999 937 лв. Срокът за изпълнение също е 35 месеца. Предвидено е саниране, фотоволтаична система и подмяна на осветителни тела. Заложено е оборудване и обзавеждане за една от детските занимални.

Изпълнението на всички дейности ще стартира с подготовка и провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button