Любопитно

Исландка и двама хасковлии откриха фотоизложбата „Сага за огън и лед“

Фотографската изложба „Сага за огън и лед“ беше открита следобед във фоайето на хасковския театър „Иван Димов“.

Експозицията представя творбите на Ирис Ан Сигурдардотир от Исландия и хасковлиите Славян Костов и Павел Илиев. Тя е част от Арт крафт фестивал, който се провежда от 10 до 17 септември. На откриването се представи школата по гайда „Музикален калейдоскоп“ с ръководител Филип Филипов.

Славян Костов разказа, че изложбата представя три различни истории, които са резултат от няколкомесечен труд в Исландия и България. Фотографиите са създадени на двата противоположни края на Европа.

ИзложбаИрис Ан Сигурдардотир е вдъхновена от българските кукери и представя изключителна история за приятелството между малко момче и симпатичен кукер.

ИзложбаПавел Илиев умело успява да улови душата на един северен град, различната композиция на кадъра е негова запазена марка, а загадъчният червен цвят присъства във всичките му фотографии.

Изложба„Моята идея е фотографиите да покажат полезната за човек самота. Самотата, която зарежда и всеки има нужда от едно малко бягство от нашите и световни проблеми. Самотата, която вдъхновява. Точно затова избрах и актуалният стил във фотографията – минимализъм. Стил, при който информацията в кадъра е сведена до минимум, но това я прави още по-въздействаща за зрителя“, обясни Славян Костов.

ИзложбаТой допълни, че благодарение на партньорството им са успели да открият едно ново понятие и дума, такава, каквато не съществува никъде по света, няма я като географско понятие, но вече я има като фотографско – Североюг.

Фестивалът продължава на 11 септември от 14 часа при подхода към монумента „Света Богородица“ и на 12 септември от 10 часа до арката на парк „Кенана“, където ще бъдат разположени занаятчийски и творчески работилници.

Пленерът „Аз – художникът“ и пърформанси на млади таланти ще са на 13 септември от 11 часа пред театъра.

На следващия ден от 18 часа в художествена галерия „Атанас Шаренков“ ще се открие изложба от конкурса за репродукция на картина от фонда на галерията с участието на музикална школа по цигулка „Музикален калейдоскоп“ с ръководител Маргарита Кудинова.

Открита сцена за млади таланти ще се проведе на 15 септември от 20 часа в Градската градина.

На 16 септември от 11 часа в Регионалния исторически музей ще се открие изложбата с портрети „Аз – художникът“ и ще се проведе творческа среща с авторите.

Премиерата на спектакъла „Можеш ли да повярваш?“ ще е на 17 септември от 20 часа на площадка „Спартак“, където ще бъде подредена изложба на плакати от конкурса за театрална постановка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button