Любопитно

Фестивалът „С хоро на гроздобер“ ще се проведе в Минерални бани

Празник на минералната вода, здравето и красотата ще се проведе на 16 септември в Минерални бани.

Организатори са общината и фолклорен клуб „Славяни“. Фестивалът на клубовете за народни танци „С хоро на гроздобер“ ще започне в 10 часа в събота с пресъздаването на ритуала „Виното на Сабазий – Загрей“, който показва мачкане на грозде с боси нозе в древните шарапани над село Брястово.

По същото време в Минерални бани ще се открие изложба-базар на традиционни занаяти. Час по-късно на сцената на Летния театър ще бъде дадено началото на детското утро „Бъди звезда“ с водещи Хриси и Гери. В него децата от общината ще имат възможност да се изявят в арт работилници, конкурс за таланти, състезателни и музикални игри, рисунки върху лице и ще получат много награди.

В 13:30 часа започва дефилето на участниците в „С хоро на гроздобер“, след което ще стартира и фестивалната програма. От 16:30 часа е предвидено надиграването за титлата Мис и Мистър фестивал и връчване на грамотите за участие, както и изненади със специални награди.

Предвиден е открит урок на доц. Димо Енев – преподавател по хореографска режисура и хореографска композиция към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Освен това, той е балетмайстор и постановчик в Ансамбъл „Тракия“ в Пловдив.

Следва празничен концерт с участието на местни групи и гости, чието начало ще бъде дадено в 18:30 часа. Празникът ще приключи с концерт-хоротека с участието на оркестър „Първомай“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button