Любопитно

Танци и мачкане на грозде с боси нозе край Брястово

Празникът на минералната вода, здравето и красотата се провежда днес в Минерални бани.

Преди обяд в шарапаните над село Брястово беше пресъздаден ритуал по мачкане на грозде с боси нозе. Имаше и танци от участниците във фестивала „С хоро на гроздобер“. Организатори са общината и фолклорен клуб „Славяни“.

В Минерални бани се откри изложба-базар на традиционни занаяти, а на сцената на Летния театър беше дадено началото на детското утро „Бъди звезда“ с водещи Хриси и Гери.

ФестивалПо-късно имаше дефиле на участниците и беше поставено началото на фестивалната програма. От 16:30 часа е предвидено надиграването за титлата Мис и Мистър фестивал и връчване на грамотите за участие, както и изненади със специални награди.

Ще има открит урок на доц. Димо Енев – преподавател по хореографска режисура и хореографска композиция към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Освен това, той е балетмайстор и постановчик в Ансамбъл „Тракия“ в Пловдив.

В 18:30 часа започва празничен концерт с участието на местни групи и гости. Празникът ще приключи с концерт-хоротека с участието на оркестър „Първомай“.

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button