Любопитно

40 години от обявяването си за град отпразнува Меричлери

Меричлери отпразнува снощи 40 г. от обявяването си за град и 115 г. от Независимостта на България, съобщават от Община Димитровград.

Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър – Димитровград и полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството по повод 115 години Независима България. Продължи с музикално-поетичната програма с участието на талантливи деца от Меричлери, самодейци от НЧ „Просвета 1896“, група за народни хора „Пъстра китка“ при ОУ „Димитър Матевски“ и представителен танцов ансамбъл „Хасково“, които откриха Празничния концерт по повод Празника на града.

Публиката пя и танцува с Георги Костадинов, станал известен с участието си в „Гласът на България“. Кулминацията на вечерта беше празнична заря.

ПразникСред официалните гости бяха кметът Иво Димов и председателят на общинския съвет Гергана Кръстева.

Димов поздрави жителите и гостите на Меричлери и кмета Йордан Милев по повод празника. Кметът на общината припомни постигнатото през годините и подчерта, че развитието на града е резултат благодарение на съвместната работа с кмета на Меричлери.

Празник„Ремонтирахме основно училището и реализирахме проект за модерен STEM център. Реновирахме две от основните улици „Иван Катъров” и „Пеню Хасърджиев”, предстои да ремонтираме и трета – ул. ”Д-р Теню Стоилов”. Общината работи по проект „Изграждане и развитие на спортно – развлекателен комплекс „Соленци”, град Меричлери – първи етап, които предвижда възстановяване функционалността на минералния басейн”, за да може тази безценна минерална вода да се ползва от всички“, се обърна към жителите на Меричлери Димов.

Кръстева поздрави меричлерци с празника и благодари на кмета Йордан Милев за грижите, които полага за своя град.

ПразникДнес програмата продължава с празник за най-малките от 10 ч., когато е предвидено Забавно детско утро с участието на „Щуротиите на Пипи“. От 18 ч. за настроението на всички присъстващи ще се погрижи Фолклорна програма с участието на групата за народни хора „Тракийски ритми“ и вокална група при НЧ „Христо Ботев 1902“ – Димитровград и празничен хоровод на оркестър „Славяни“ – Стара Загора.

Тридневната празнична програма започна на 21 септември с представянето на книгата „МАРБАС“ на акад. Васил Сгурев и инж. Пенко Ганев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button