Любопитно

Театър „Дани и Деси“ готви спектакъл за децата от селата

С коледни спектакли Театър „Дани и Деси“ ще изненада децата от малки населени места в област Хасково.

Министерството на културата одобри идеята на хасковската трупа по националната програма за разпространение на спектакли – 2023 г.

От създаването на Театър „Дани и Деси“, творците от трупата играят в България и в целия свят, но особено място заемат спектаклите за децата от малките населени места у нас. Театри обичайно не гостуват там, защото децата са малко на брой и от по-бедни райони на страната. Поради тези причини, творците винаги, когато е възможно, отиват там със спектакли – винаги безплатни, истински подарък за малчуганите.

ТеатърТова е идеята – в дните преди Коледа в малки села на Област Хасково децата да гледат постановката „Коледно писмо“ – сценарий и режисура: Таня Евтимова, музика: Деси Димова, сценография и кукли: инж. Атанас Евтимов.

Театър „Дани и Деси“ ще гостува, придружен от самия Дядо Коледа, в селата Въгларово, Книжовник, Конуш, Малево, Мандра, Минерални бани, Стамболово. Сред публиката ще са и децата от филиалите на детската градина в селата Жълти бряг, Лясковец и Пчелари.

ТеатърВсички те ще разберат как две деца пишат писмо до Дядо Коледа, но по пътя до пощата се заиграват, правят снежен човек и забравят за писмото. След дълги срещи и перипетии най-накрая писмото стига до самия Дядо Коледа, който пристига, поздравява децата и им раздава най-мечтаните подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
камертон
камертон
01.10.2023 17:43 17:43

Браво на семейната трупа! Малко са подобни светли примери у нас, по разбираеми причини. Толкова повече струва тяхното изкуство! И то детско.. Будители от клас!

Янко Митев
Янко Митев
01.10.2023 18:45 18:45

Това не е вярно! ДКТ иВАН дИМОВ ВИНАГИ ИГРАЕ ПО ТЕЗИ СЕЛА И ТО НЕ САМО ПО КОЛЕДА. и ДА ПРЕСТАНЕ ДА КАЗВА ЧЕ ИГРАЯТ БЕЗПЛАТНО. ПОЛУЧАВАТ СИ ПАРИТЕ ОТ ПРОЕКТА В МИНИСТЕРСТВОТО! АМАН ОТ ЛЪЖИ!

Анонимен
Анонимен
01.10.2023 19:52 19:52
Отговор до  Янко Митев

Никой не е казал, че не гостуват други представления. Пише обичайно. Ако хасковският театър е изнесъл едно представление това не го прави винаги. А и е ясно, че някой плаща, но не са зрителите.

Янко Митев
Янко Митев
02.10.2023 8:35 8:35
Отговор до  Анонимен

А тия пари да не са отишли в министерството от извънземните? Пак са от зрителите!

Back to top button