Хасково

Хасковският съд върна дело за организирана престъпна група на прокуратурата

Хасковският окръжен съд върна на прокуратурата дело за организирана престъпна група за лихварство и разпространение на дрога.

Първоначално то е образувано по внесен обвинителен акт по описа на вече закритата Специализирана прокуратура и впоследствие е разпределено по подсъдност от Окръжна прокуратура – Хасково. Делото е срещу петима подсъдими.

Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че от месец септември 2014 г. до февруари 2016 г. 45-годишен с инициали Д.Г.М. е ръководил организирана престъпна група с участници: В.М.В., П.Т.Я. на 49 г., Г.Д.Д. на 40 г., Г.В.А. на 41 г., съставена с цел да върши съгласувано в страната престъпления, за които е предвидено наказание над 3 г. затвор. Групата е създадена с користна цел без разрешение да извършва финансови сделки и с цел да разпространява наркотични вещества без надлежно разрешително, допълват от ХОС.

На днешното разпоредително заседание съдът е приел, че са налице основания за прекратяване на производството и връщане на делото на прокурор за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила при изготвяне на обвинителния акт, довели до ограничаване правата на обвиняемите.

Съображенията на съда са, че в обвинителния акт са налице редица несъответствия, както в обстоятелствената част, така и в заключителната част, касаещи общия размер на раздадените кредити и лихвите, периодите на кредитиране, неяснота относно действията на подсъдимите. Според хасковските магистрати тези несъответствия трябва да бъдат отстранени, за да знаят подсъдимите в какво точно са обвинени.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button