Избори 2023 – Предизборни публикации

Спаси Хасково: Общината има нужда от прозрачно, умно и открито управление

За безкомпромисна борба с корупцията на всички нива на общинското управление, върховенство и спазване на законите се обявяват от сдружението „Спаси Хасково“, което ще се яви на местните избори с №30 в бюлетината за общински съветници от името на партия „Ние идваме“.

„Резултатът от управлението на модела „Дечев“ е, че Хасково е на последно място по БВП на глава от населението в България и ЕС, на дъното в класацията по размер на средната работна заплата и е единственият областен град без индустриална зона”, заяви водачът на листата на „Ние идваме“ Марин Райчев.

Според IT-специалиста Георги Начев е необходима пълна дигитализация на заявяването и получаването от граждани и фирми на документите, които се издават от общината. И никой да не виси на гишето.

“Без алтернатива е публичността на целия процес по изработване, обявяване, възлагане и изпълнение на обществените поръчки и въвеждането на публичен електронен регистър”, убеден е Начев и допълва, че е нужно включването на критерии, срокове и изисквания, които гарантират равнопоставеността между участниците в процедурите.

По думите на Виктор Латев е задължително прекратяването на практиката за „Инхаус“ възлагане на поръчки.

Също така той счита, че трябва да се провеждат прозрачни конкурси за ключови и ръководни позиции в общинската администрация и общинските дружества, за да се назначават мотивирани и подготвени експерти и професионалисти.

„Община Хасково става с все по-затихващи функции и ако не се промени фундаментално стилът на управление е обречена на загиване“, категоричен е Марин Райчев.

„Ние искаме Хасково да е по-добър град за живеене, работа и отглеждане на деца“, казват кандидатите за общински съветници от „Ние идваме“ с №30 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button