Регион

Финансират грижи за децата в Стамболово

Безвъзмездна финансова помощ от Министерство на труда и социалната политика на стойност 391 164 лв. получава община Стамболово, която преди седмица отбеляза своята 40-годишнина.

Средствата ще бъдат използвани за повишаване на детското благосъстояние чрез комбинация от политики и мерки. Те са насочени към осигуряване на комплексни грижи и закрила на децата, подкрепа на семействата, качествено образование и здравеопазване, достъп до услуги.

Ще бъдат предоставяни интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, а също консултации за превенция на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, подобряване качеството на живот в контекста на инициативата на Европейската комисия, наречена „Европейска гаранция за детето“.

Дейностите в общината ще продължат 28 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сашо
Сашо
10.10.2023 9:38 9:38

Грижата е отпускане на максимално големи средства и съответно, максималното им „усврояване“ от обръча фирми на ДПС. Пука им за социалните условия на робите..

Back to top button