Избори 2023 – Предизборни публикации

Независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев посети село Въгларово

Независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев се срещна вчера с жители на село Въгларово в местното читалище.

Ставрев поздрави присъстващите и ги попита от какво се нуждае селото, за да върви към просперитет.

„В по-малките населени места ситуацията изобщо не е приятна, но аз съм тук в момента, за да чуя какви са проблемите ви и да търсим решението им заедно“, добави той.

Първият посочен проблем е свързан с водопреносната мрежа. Помпата е спряна от 7 години заради наличието на арсен. В един от районите хората много често нямат достъп до питейна вода. Николай Ставрев увери жителите, че вече е започнал преговори с председателя на ВиК холдинга, за да бъде отпусната сума, с която да се реновира ВиК мрежата и да не се получават загуби на вода по трасето.

Николай Ставрев„Работим по въпроса. Проблемът няма да се реши отведнъж, но е важно да започнем отнякъде“, обясни той.

Въгларовци се оплакаха още от реката, която е в окаяно състояние. Коритото е непочистено, обрасло е и е задръстено от кал и боклуци. Кандидатът за кмет на община Хасково заяви, че този проблем трябва да се реши възможно най-скоро, защото е от съществено значение за сигурността на хората в населеното място. При проливни дъждове и обилни снегове, предвид наближаващата зима, може да се стигне до сериозни наводнения и тежки последствия за цялото местно население.

„Разбирам, че се притеснявате за живота си, а не просто за облика на Въгларово. Реката е задръстена и при един проливен дъжд водата няма къде да отиде – възможно е много къщи в близост до нея да бъдат наводнени“, каза Ставрев.

Другият проблем, който хората посочиха, е свързан с организацията на движението. Жителите на Въгларово искат повече легнали полицаи и полицейски патрули, които да контролират и санкционират шофьорите, злоупотребяващи със скоростта.

Недоволство предизвикват също липсата на обхват и лошата материална база на единствените културни центрове по селата, а именно читалищата.

По време на срещата се получи жив и ползотворен разговор, в който жителите на селото активно участваха. Николай Ставрев подкрепи кандидата за кмет на кметство Въгларово Валентин Павлов, с когото заедно поеха ангажименти за справяне с обсъдените проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button