Любопитно

Най-старият бардфест започва в Харманли

Харманли отново ще е домакин на фестивала „Поетични струни“, съобщават от общината.

Началото ще поставят двама художници от Хасково. Иван Парасков и Владимир Запрянов подкрепят изпятата поезия с обща изложба, която се открива на 13 октомври в 18 часа, а веднага след това се представят и дебютантите на фестивала. Събитията от първия фестивален ден са в Културния център на града.

Програмата предвижда представяне на книгата „Дин-Ден“ на барда Иво Георгиев и албума „Завръщане в Итака“ на известния дует Живка и Иван Ненкови. Сред участниците на фестивала са Асен Масларски, Атанас Стоянов, Александър Кузнецов, Анатоли Илиев, Александър Пеев, Ангел Коручев, Борис Жеков, дует „Келтик“, Георги Климов, Даниел Киров, Димитър Милушев-Майкъл, Николай Димитров, Иван Павлов, Иво Георгиев, Иван и Живка Ненкови, Калин Найденов, Катерина Михайлова, Костадин Шотев, Красимир Йорданов, Николай Киселов, Светлозар Николов.

Фестивалът в Харманли се провежда от 1986 година, а негов творчески двигател до края на дните си е поетът и бард Гриша Трифонов. От 1990 г. до днес „Поетични струни“ се реализира благодарение на Община Харманли и е неизменна част от културния календар на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button