Избори 2023 – Предизборни публикации

Кандидатите от НИЕ ИДВАМЕ обсъдиха с пенсионери проблемите на Хасково

Кандидатите за общински съветници от листата НИЕ ИДВАМЕ посетиха Сдружение „Съюз на пенсионерите“, град Хасково, в който членуват 90 души на възраст между 65 и 85 г.

Първият поставен въпрос от възрастните хора беше защо инфраструктурата в града е в такова занемарено състояние и защо все повече пространства се бетонират, вместо да се запазят зелените площи.

Кандидатът за общински съветник Мартин Узунов отговори, че това е така, тъй като все още няма Общ устройствен план на града. От Общината казват, че почти е готов, но след 8 години управление, процесът още не е завършен.

„Ние сме единственият областен град в България, който няма Общ устройствен план. Това води до хаоса, който виждате навсякъде“, допълни арх. Валентин Маринов.

Проблем е, че липсват телевизор, библиотека и климатик в залата, в която се помещава сдружението.

„Отопляваме се с печка на дърва, но ще бъде доста по-удобно, ако имаме климатик“, сподели една от жените на срещата.

На събитието присъства и независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев. Той пое ангажимент да реши проблемите им, когато бъде избран за кмет.

„Вие искате неща, които е нормално и необходимо да ви бъдат осигурени. Общината трябва да подпомага пенсионерски клубове, но както виждам това не е сред приоритетите на управляващите Община Хасково. Това трябва да се промени незабавно, след като се смени управлението“, заяви Ставрев.

Един от учредителите на НИЕ ИДВАМЕ Арман Бабикян също взе участие в срещата.

„Дойдох, за да подкрепя г-н Ставрев и листата на НИЕ ИДВАМЕ. Убеден съм в техните качества – това са интелигентни млади хора, които могат да направят много за града“, каза той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button