Хасково

Общината: Пенсионерските клубове получават регулярно субсидиите си

Пенсионерските клубове в община Хасково получават регулярно субсидията си и това е било така дори в най-тежките години на пандемията, заяви на пресконференция заместник-кметът Мария Вълчева.

Тя посочи, че субсидията за 2019 г. е била 30 000 лв., за 2020, 2021 и 2022 г. – по 40 000 лв., а през тази година е увеличена на 45 000 лв.

„Общината води последователна политика за подпомагане на пенсионерските клубове. Погрижили сме се те да имат максимално добри условия да развиват дейностите си, да ги подпомагаме в тези дейности. Имаме изключително добра комуникация с тях. С отпуснатите средства те могат да си осигурят книги, климатици, отопление и всякакви разходи, които сметнат за необходимо“, посочи Вълчева.

Тя призова в предизборната кампания да не се използват тези социални групи, към които обществото е толкова чувствително, за да се печелят гласове.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Недялка
Недялка
12.10.2023 19:26 19:26

Г-жо Вълчева, Вие сериозно ли? 5000 лв. увеличение! А колко се увеличи инфлацията миналата година, помните ли? Да Ви припомня, че беше рекордна. И кажете между колко клуба се разпределят тези 45 000 лв.? Колко става месечната издръжка на един клуб и адекватна ли е на цените на дървата, климатиците, че и за книги да остава?

Златиана
Златиана
12.10.2023 19:30 19:30

Пенсионерите са в пълното си право да споделят каквото им тежи. Не е зле да се разходите до Свиленград и да видите как изглежда един пенсионерски клуб там.

Back to top button