Хасково

Задава се нов екстремален риск от пожари в Хасковска област

Предупреждение за екстремален риск от пожари е изпратено от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ до кметовете на населените места в Хасковска област.

Голяма ще е опасността от пожари в периода от 20 до 23 октомври. Хората трябва да бъдат предупредени да не почистват дворове с открит огън, да не изхвърлят незагасени цигари и други лесно запали изделия, както и да не се приготвя зимнина с използването на открит огън.

При извършване на каквито и да е дейности на открито трябва да се вземат максимални мерки за недопускане на запалвания и да се създадат възможности за погасяването им.

При възникване на пожар незабавно трябва да се уведомят компетентните органи с точен адрес на тел. 112 и при възможност да се окаже съдействие за ликвидиране на запалването.

Общините следва да имат готовност да оказват съдействие при възникването на големи пожари.

Haskovo.info припомня, че със заповед на областния управител е определен пожароопасният сезон в горските територии в региона от 15 март до 15 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button