Избори 2023 – Предизборни публикации

Богдан Кирилов: Подкрепата за младите семейства е моята кауза

Интервю с кандидата за общински съветник от БСП за България

Богдан Кирилов е роден и израснал в Хасково. Завършил е средното си образование в ПМГ „Акад. Боян Петканчин” – Хасково. Магистър по Право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Общински съветник от коалиция „БСП за България“ в Общински съвет – Хасково 2019 – 2023 г. Професионалната му биография включва управленски опит като Началник на Общинска служба „Земеделие” – Хасково, както и управление в частния сектор. Богдан Кирилов е организационен секретар на БСП Хасково. Кандидат за общински съветник от КП “БСП за България” с номер 1, преференция 102.

– Г-н Кирилов, вече сте бил общински съветник. С какви конкретни теми се бяхте ангажирали през предния мандат?

БСП бе единствената категорична опозиционна група на ГЕРБ през изминалия мандат в Общински съвет – Хасково.

Борихме се срещу необоснованото увеличение на такса битови отпадъци, което от ГЕРБ прокараха в Общински съвет – Хасково, като гласувахме „Против“ предложението. Впоследствие бяхме максимално ангажирани със съдебната битка, която завърши с успех.  Административен съд – Хасково и Върховен  административен съд обявиха увеличението на таксата за незаконосъобразно.

По време на COVID-19 предложихме над 20 мерки, насочени към хасковлии, включващи облекчаването на административната и финансова тежест за малкия и среден бизнес. Всички те бяха отхвърлени от ГЕРБ.

Имахме редица социални предложения, като например помощта от 2  минимални работни заплати за семействата с новородени и/или осиновени деца. За жалост, управляващите не уважиха желанието за подкрепа към своите съграждани.

– В разгара сме на предизборната кампания, какво ви споделят гражданите, когато се срещате с тях? Какви са проблемите им?

Ежедневно се срещам с жители на община Хасково. Проблемите са много, твърде много. За съжаление, за всички нас остава усещането, че Хасково изгуби последните години и забави развитието си. Качеството и цената на водата касаят всеки човек. Пътната инфраструктура е в окаяно състояние. В много квартали и села липсва улично осветление. Младите хора трудно намират професии с достойно заплащане. На последно място сме по БВП на глава от населението в България и в Европа. Хасково също така е в демографска криза.

– Кои ще бъдат Вашите приоритети, ако отново станете част от Общинския съвет?

Едни от основните каузи и приоритети за мен, ако бъда избран за общински съветник, ще бъдат:

– Изграждането на Общински спортен комплекс – Хасково. Време е Хасково да бъде отново притегателен център за спортната общественост в България. Изграждането на такъв комплекс ще е свързано и с преки инвестиции в местната икономика, особено ключови за местния туризъм;

– Увеличение в размер на 2 минимални работни заплати на еднократната финансова помощ за новородени и/или осиновени деца;

– Двойно увеличение на средствата, предвидени за финансово подпомагане за Ин витро и Ин виво процедури за семействата с репродуктивни проблеми.

– Вие сте от младото поколение политици. Как виждате мястото на младите в политиката?

Младите имат изключително важна роля в тази трудна политическа обстановка, защото само те притежават нужната сила, енергия и отдаденост, за да постигнат необходимите промени за по-солидарна и справедлива България. На много млади хора в тази предизборна кампания им предстои да гласуват за първи път. Искам да ги уверя и да им докажа, че работата ми е вдъхновена от удовлетворяването на техните нужди и потребности за по-добър живот.

 – Накрая, но не на последно място – смятате ли, че хасковлии ще излязат да гласуват на 29 октомври? Каква избирателна активност очаквате?

Срещите ни по кварталите и малките населени места ми дават надежда, че всички хасковлии ще упражним масово конституционното си право на глас, за да може да променим съдбата си и да прекратим този порочен модел на управление. Гласувайте за по-добър живот в Хасково с бюлетина номер 1 и преференция 102!

Богдан Кирилов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Back to top button