Регион

Учебна евакуация в 75-годишна детска градина

Съвместно обучение и тренировъчна евакуация бяха проведени от пожарната в 75-годишната детска градина „Звездица“ №3 в Димитровград.

Малките възпитаници на градината демонстрираха усвоените през годината знания и умения за реакция в кризисна ситуация. Това обучение е част от инициативите по Бедствия аварии и катастрофи в детското заведение. Малчуганите изненадаха пожарникарите с това, че знаят много за трудната им професия, за отговорността, която носят за живота и безопасността на всички, посочват от ДГ „Звездица“.

Пожарникарите с удоволствие разказаха на децата за своята работа. Показаха им какво има в пожарния автомобил и за какво служат всички негови приспособления. Демонстрираха им и как се гаси огън с шланг.

Детска градинаДецата имаха възможност да разгледат пожарната кола, да сложат предпазния шлем и облекло. Имаше щастливци, които включиха сирената й. Много от децата си пожелаха като пораснат да станат пожарникари, дори и момичетата.

Детска градина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button