Хасково

9 общини с допълнителни средства за образованието

191 430 лв. получават 9 общини в Хасковска област за реализиране на национални програми в сферата на образованието.

По-голямата част от сумата е насочена към изпълнение на програмата на МОН „Без свободен час“. Тя цели създаване на условия за непрекъснат образователен процес на децата и учениците в детските градини, в училищата и в центровете за специална образователна подкрепа при отсъствие на педагогически специалист. Създават се и условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда.

Близо 20 000 лв. отиват в община Димитровград по програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“. Предвидени са и средства за Димитровград, Минерални бани и Стамболово по програма „Заедно за всяко дете“, гласи постановлението на Министерския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПАВЛИТОВА ДРЕМЕ
ПАВЛИТОВА ДРЕМЕ
18.10.2023 13:25 13:25

В образованието се наливат пари, много пари ,а качаството е под нулата. За да ходят учениците на частни уроци по 40-50 няа час .Къде са ДАНЪЧНИТЕ ВЛАСТИ.
Учителите са крадци НА ПАРИ , НА ЗНАНИЯ ,УБИВАТ ЖЕЛАНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ.

Анонимен
Анонимен
18.10.2023 19:16 19:16
Отговор до  ПАВЛИТОВА ДРЕМЕ

Павлитова си гледа интереса. Нали се намести и заиграва с всяка партия и областен за да векува. Пука и за образованието

Back to top button