Хасково

Камбанарията грейна в розово в подкрепа на кампанията срещу рака на гърдата

Камбанарията на „Ямача“ в Хасково ще бъде осветена в розови светлини в продължение на три нощи, съобщават от общината.

Инициативата е в подкрепа на световния месец за информираност и борба с рака на гърдата. Това е най-честото злокачествено заболяване при жените в целия свят. Една от всеки осем жени е диагностицирана с рак на гърдата. Ранното му откриване може да доведе до напълно излекуване, категорични са лекарите.

„Ангели в розово“ и техният вдъхновител, хасковлийката Цвети Кънчовска, призовават в следващите дни да обявим #КодРозово. Облечете се в розово и направете своето селфи или видео и споделете в социалните мрежи. Нека заедно подкрепим страдащите от рак на гърдата, призовават организаторите.

КампанияНека бъдем солидарни и отговорни: Редовно проверявайте гърдите си за някакви промени и идентифицирайте ранни признаци на заболяването. Не пропускайте лекарско предписание, не се страхувайте да задавате въпроси и винаги вярвайте в чудеса!

Кампания

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button