Избори 2023 – Предизборни публикации

Корнелия Нинова в Хасково: Гласувайте за сигурност и стабилност в нестабилните времена, които ни чакат

Лидерът на социалистите се срещна със симпатизанти в Хасково и подкрепи кандидатите на БСП за България за общински съветници и независимия кандидат за кмет Николай Ставрев

На изборите на 29 октомври гласувайте за сигурност и стабилност в нестабилните и тревожни месеци и години, които ни чакат! с тези думи се обърна към симпатизантите на „БСП за България“ лидерът Корнелия Нинова на среща в Хасково.

Тя подкрепи листата на БСП за общински съветници с №1, независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев, кметовете на населени места и други общини в областта.

„Единствената власт, която през последните няколко години удържаше държавността, беше близо до хората и се грижеше за тях е местната власт – кметовете и общинските съветници. Така ще бъде и през следващите 4 г. Това ще бъде най-трайната и сигурна власт през следващите 4 г. Затова трябва да я поверим в ръцете на отговорни и социално ориентирани хора, на хората загрижени за общините и за населението на общините. Затова призоваваме да се подкрепят кандидатите на БСП, защото ние сме доказали какви хора сме“, обърна се към присъстващите Нинова.

БСПЗа нея времето и мястото да стане промяната са местните избори. „На 29 октомври трябва да променим модела ГЕРБ на задкулисие, договорки, обръчи от фирми. Има общини, които са абсолютни феодални владения и Хасково е такава община. Има общини които са частни общини – парите отиват за един кръг хора и никой не се интересува от народа“, обяви лидерът на „червените“.

„Хубаво е, че сте се обединили доста партии срещу модела ГЕРБ, защото той трудно се преодолява. Не се плашете и не си продавайте гласа“, призова Нинова и подкрепи избора на независимия кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев. Той също присъства на срещата. „Всички заедно ще променим статуквото в Хасково и ще направим един модерен и нормален град за живеене за нас и нашите деца. Получавайки тази огромна подкрепа е голяма отговорност и ще направя всичко да оправдая доверието. Ние имаме реалните шансове да победим“, заяви Ставрев.

БСПВодачът на листата за общински съветници Камен Тодоров каза, че в миналия общински съвет БСП са били единствената опозиция на ГЕРБ и БСП, като изброи постигнатото в борбата срещу управляващите. Сред успехите, които изреди са падането на високата такса смет в съда, по-малко пари, платени от общината за горива, по-малко поскъпване на питейната вода, стопанисването на двата големи паркинга в центъра от общината.

Тодоров каза, че ако имат кмет и мнозинство предлагат 2 минимални заплати за родители с новородени, безплатен транспорт и за най-възрастните, безплатни паркоместа и по едно място във всеки отдел на общината за хора в неравностойно положение. Общинският лидер на социалистите каза, че местният бизнес също заслужава подкрепа – 10% по-ниски данъци и такси ако има 10 наети служители под 30-годишна възраст.

БСПКамен Тодоров се обяви за повече пари за култура, като субсидията на театъра от 70 000 лв. да бъде удвоена и да има представления и по селата. Семейства с деца до 18 г. да получават културни ваучери, например по 70 лв. Според него общинското ДКЦ може да изгради мобилни лечебници за селата.

„Това е битка за нашето бъдеще и левите хора трябва да знаете, че в Хасково ние няма да се изплашим и да се предадем, ще продължим да се борим и ще победим. Ще има общинска политика, която е насочена към хората. Ние трябва да върнем общината на хората“, каза още Камен Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button